Regio ´72 is ongeslagen status kwijt na verlies tegen Woudenberg

door | okt 4, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Het was een troosteloos beeld afgelopen zaterdag op Sportpark de Oosterhof in Vaassen. Geen publiek en guur herfstweer wekten niet de indruk dat er een onvervalste competitietopper op het programma stond: Naaste concurrent Woudenberg 1 kwam op bezoek.

Regio ’72 staat fier aan kop in de 2e klasse D met Woudenberg op 2 punten daarachter. Met de Woudenbergse titelaspiraties in het achterhoofd, weet de ploeg van trainer/coach Pascal Selker dat het met een overwinning vandaag een harde tik kan uitdelen in de kampioensdroom van de gasten.

Regio startte, net als vorige week tegen Sparta Nijkerk, goed. De eerste twee kansen werden direct omgezet in een doelpunt en zodoende wist de thuisploeg een voorsprong te pakken in de eerste fase: 5-3. Hierna begon Woudenberg langzamerhand op stoom te komen. Regio kwam steeds moeilijker tot kansen door goed verdedigen van Woudenberg, en zodoende kwamen de gasten geleidelijk langszij.
Hier bleef het niet bij, want door een serie van 6 doelpunten op rij keek Regio ’72 halverwege de eerste helft tegen een ruime achterstand aan: 9-14. Onfortuinlijk was ook het uitvallen van Ricardo Hulleman. Hij werd vervangen door Pieter van der Giessen. Regio bleef knokken en beet zich vast in de wedstrijd en begon langzaam weer dichterbij te komen. Met een 13-16 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft bleef Regio knokken voor wat het waard was. Vastberaden zochten de Vaassenaren naar kansen en met het aanvallend inbrengen van Willeke Kloezeman zocht Regio het vooral via de dames. Er werd echter weinig meer gescoord en in de eindfase liepen de gemoederen flink op, wat inherent was aan het feit dat een overwinning voor beide teams een hele belangrijke zou zijn.

Met een 17-19 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een eerste nederlaag van dit seizoen voor de korfballers uit Vaassen, maar zij hebben zeker bewezen dat ze tegen elke ploeg uit deze poule prima uit de voeten kunnen en dat ze een pittige tegenstander blijken voor ieder team uit klasse 2D.