Regio ’72 houdt zicht op promotie

door | apr 30, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Regio ’72 heeft wederom goede zaken gedaan door het lastige uitduel met Achilles in Almelo winnend af te sluiten: 15-17. De ploeg staat nu alleen op de tweede plaats; een plek die aan het eind van de competitie recht geeft op een beslissingswedstrijd.

Bij Regio ’72 debuteerde Loes van Triest in de basisopstelling als vervangster van de geblesseerde Anne Stegeman. Regio ’72 startte goed en kwam in de beginfase op een 3-6 voorsprong. Deze voorsprong werd lange tijd gehandhaafd, maar vlak voor rust scoorde Achilles twee keer waardoor de wedstrijd met een 9-10 ruststand nog alle kanten op kon.

Invalster Willeke Kloezeman scoorde meteen na rust, waardoor Regio ’72 weer langere tijd aan de goede kant van de score bleef. Waar de doelpunten elkaar in de eerste helft snel opvolgden, stokte bij een 11-13 stand de doelpuntenproductie voor lange tijd bij beide ploegen. Achilles wist zich als eerste te hervinden en knokte zich terug tot een 14-14 stand. Op dat moment toonde Regio ’72 weer meer scherpte en liep snel uit naar 14-16. In de slotminuten speelde Regio ‘72 het duel professioneel uit, waardoor met 15-17 gewonnen werd. Domper was dat Ricardo Hulleman in de slotfase geblesseerd uitviel.

Regio ’72 staat nu alleen op de tweede plaats, omdat concurrent Devinco dik verloor van koploper Viko. In de volgende speelronde op 12 mei ontvangt Regio ’72 Viko, dat dan kampioen kan worden. Voor Regio ’72 een mooie gelegenheid om te stunten om zo de tweede positie te verstevigen.