Regio ´72 blijft maar winnen en pakt koppositie

door | sep 28, 2020 | Nieuws, Premium | 0 Reacties

Fotoreportage onder aan deze pagina

Het zijn cijfers waar coach Pascal Selker voorafgaand aan het nieuwe veldseizoen geen rekening mee had gehouden. 6 punten uit 3 wedstrijden waaronder de knappe overwinning uit tegen Exakwa. Na een redelijk eenvoudige winstpartij tegen Elburg 1 vorige week (18-11), Stond dit weekend de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk 1 op het programma. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar al tegen en toen bleek Sparta in beide wedstrijden een maatje te groot voor de Vaassenaren.
Maar Regio ’72 verkeert in bloedvorm waar Sparta al de nodige punten heeft laten liggen. Volop kansen dus voor de bezoekers uit Vaassen.

Regio startte, net als vorige week tegen Elburg, sterk. Er werd geconcentreerd verdedigd en geknokt voor elke bal. De bezoekers kwamen op een 1-3 voorsprong en wisten deze de gehele 1e helft vast te houden door gestaag mee te blijven scoren. Het werd vlak voor rust zelfs nog even 3 verschil door een raak schot van Lauren Schoemaker: 7-10. Door een goal van Sparta gingen beide teams met een 8-10 stand de rust in.

In de 2e helft ging Regio ’72 vrolijk verder waar het de wedstrijd mee was gestart, namelijk als team knokken en werken voor elke bal en elke kans. De frustratie bij de thuisploeg liep langzamerhand op, heel misschien was er toch sprake geweest van onderschatting. Een kolossale fout gezien het wedstrijdbeeld in het voordeel van Regio ’72 bleef. Met nog een minuut of 8 te spelen bij een 11-13 stand kwam Anne Stegeman in het veld voor Lauren Schoemaker en niet onverdienstelijk. Met 2 goals uit evenveel schoten gooide zij de wedstrijd hoogstpersoonlijk op slot.
Sparta Nijkerk kon geen vuist meer maken en tegen de verwachtingen in liepen de Vaassense korfballers met een 11-16 overwinning van het veld.

Een hele belangrijke overwinning op een beoogde titelkandidaat. Daarnaast verloor medekoploper Woudenberg met 13-23 van Exakwa, waardoor Regio ’72 nu alleen aan kop gaat in de 2e klasse D.

Volgende week wacht weer een mooi affiche. Nummer 2 Woudenberg komt dan op bezoek aan de Zichtstede. Een spannende pot wordt verwacht en ongeacht de uitslag mag Regio ’72 trots zijn op het tot dusver behaalde resultaat.