Foto’s: csv Vios (Bertus Oosterkamp)

Zaterdag was het startschot van het eerste Rabobank Vios Kidsclub Event! Meer dan 28 jongens en meisjes hebben op de prachtige locatie van Vios Vaassen in een heerlijk zaterdagmorgen zonnetje, onder leiding van een aantal enthousiaste trainers en trainsters, heel veel leuke spelletjes gedaan.

Na een 4 tal spellen, die de kinderen ook al geoefend hadden tijdens de Nationale Sportweek, stond er een lekker glas ranja en een frietje klaar in de gezellige kantine van Vios. De Rabobank had een prachtig nieuw springkussen ter beschikking gesteld en voor alle kinderen een cadeautje.

De Vios Kidsclub is een nieuw initiatief van Vios Vaassen om nog meer jongens en meisjes enthousiast te maken voor het mooie spelletje voetbal. Met een leuk logo, gave trainingsshirts voor de kids en trainers en een spandoek is een stukje herkenbaarheid ontwikkeld, wat afgelopen zaterdag al duidelijk bij de kinderen op te merken was. Elke zaterdag wordt er om 9.30 uur getraind en gespeeld door de allerkleinsten vanaf 2.5 jaar en om 10.00 uur starten de jongens en meisjes vanaf 5 jaar met hun trainingen. Deelname aan de Vios Kidsclub is gratis.

“Deze opzet is speciaal ontwikkeld voor de kinderen vanaf 2.5 jaar tot 6 jaar, om spelenderwijs met muziek, heel veel spelletjes en natuurlijk veel lol kennis te maken met het spelletje voetbal” aldus de enthousiaste initiatiefnemers Tom Beekman en Mariska Thijsen. “In mijn dagelijks werk als buurtsportcoach van de gemeente Epe en met mijn bedrijf Highfive sports, merk ik dat kinderen het erg leuk vinden om met elkaar, herkenbare maar ook uitdagende spellen te doen. Maar ook het verkrijgen van de sticker, bij het behalen van een bepaalde techniek of opdrachtje, op onze speciaal ontwikkelde spaarkaart motiveert kinderen enorm” aldus Tom Beekman.

Om het hele jaar door te kunnen blijven trainen en spelen gaat de Vios Kidsclub in de wintermaanden verder in de sportzaal. Alle kinderen zijn op zaterdag van harte welkom bij de Vios Kidsclub. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tom Beekman 06 10201798