Aankomende zondag om 14.00 uur speelt KCVO 1 thuis tegen Warnsveldse Boys.

Pupil van de week is Renate Kroes!

Renate is 10 jaar en gaat naar basisschool de Krugerstee in Vaassen. Daar zit ze in groep 7. Gymmen vindt zij het leukst op school, lekker veel bewegen en oefeningen doen. Verder speelt ze graag met haar vrienden Bram en Maud.

Buiten school vindt ze schaatsen leuk om te doen. Helaas gaat dat niet op natuurijs, dus gaat ze samen met haar vader naar de Scheg in Deventer om te trainen. Ook voetbalt ze vaak met Charly Berenschot, onze pupil van de week bij de wedstrijd van 2 februari. Renate is dus echt wel een sportieve meid.

Naast schaatsen zit Renate dus ook op voetbal. Dit is haar tweede jaar op het veld. Twee keer in de week traint ze lekker op de KCVO voetbalschool en op zaterdag speelt ze in de JO11-4. Daar staat ze rechtsbuiten en ze vertelt ons dat ze al een keer heeft gescoord. ‘Dat geeft echt een kick!’, zegt ze er direct achteraan. De echte kneepjes van het voetbal leert ze van haar leider Nico.

Renate vertelt dat ze rauwe ui heel vies vindt, maar voor patat mag je haar wakker maken. Verder heeft ze in van alles wel plezier. Als het om voetbal gaat, heeft ze geen favoriete club of speler, maar bij nader inzien bedenkt zij zich en zegt overtuigd dat zij de favoriete speler is van KCVO. Renate vindt het wel leuk dat twee spelers van KCVO, Dani Bronsink en Melvin Balk, af en toe stage lopen bij de Krugerstee.

Om pupil van de week te zijn vindt Renate best wel spannend. Ze laat het allemaal maar op haar af komen. Wel hoopt ze dat KCVO met 3-1 gaat winnen zondag.

Heel veel plezier, Renate!