Puntendeling in een matig duel

door | feb 10, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

In de 2e wedstrijd in het nieuwe jaar, op zaterdag 9 februari,  kon VIOS weer beschikken over Joas Pol en Dennis de Jong, die als routiniers belangrijk zijn voor de vele jonge teamgenoten. Ook Mehmet Ali Akalin is weer terug in Vaassen, maar speelde deze keer nog niet.

Waar de uitwedstrijd tegen de Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging uit Amersfoort (opgericht in 1920!) in een 3-1 nederlaag eindigde was het voor VIOS nu zaak de punten in eigen huis te houden.

Bij het begin van de wedstrijd was de gedrevenheid echter ver te zoeken bij de Vaassenaren en was het duidelijk dat de spelers van CJVV elkaar beter konden vinden.

Het veldspel was beter verzorgd dan dat van VIOS. Veel snel balverlies leidde al vroeg in de wedstrijd tot een paar kansen voor de gasten, maar keeper Bahatin Selҫuk kon met goede reflexen redden. Even later, in de 7e minuut was het wel raak. Door slecht uitverdedigen kon Kees Hoekstra namens CJVV eenvoudig de bal langs Selҫuk plaatsen zodat het 0-1 werd.

Op de ranglijst ontlopen de twee ploegen elkaar niet veel, maar op het veld was CJVV de betere ploeg. De passes van VIOS kwamen bijna niet aan. De slordigheid en de harde wind maakten de wedstrijd niet beter. In het 2e deel van de 1e helft toonde VIOS meer inzet, waardoor de wedstrijd meer gelijk op ging.

Na de pauze begon VIOS beter, met de wind deels in de rug. Kort achter elkaar waren er 2 corners richting het doel van CJVV, maar zonder resultaat. In de 8e minuut had Dennis de Jong een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Uit de hoekschop van Noah Tuasela kon Lex Schoemaker zuiver inkoppen. Een mooie en op dat moment ook wel verdiende gelijkmaker. In de 19e minuut was er een hard schot van Jelle Pol die het doel net miste.

Door inzet en hard werken werd VIOS gelijkwaardig aan de gasten, die beter speelden tot dan toe, maar blijkbaar nu wat meer last van de harde wind hadden. Rick van ’t Einde werd gewisseld voor Matthijs Meijer. Jelle Pol was attent bij de rebound van een inzet op het doel van CJVV, maar de bal kon worden gekeerd. De wissel van Jelle voor Jacco Verstraten gaf weer wat nieuwe impulsen, maar echte kansen kwamen er niet. CJVV kon zelfs nog een slotoffensief inzetten, maar de defensie van VIOS stond goed.

De wissel van Jaron Dijksterhuis voor Daan Gorelikow was te laat om nog echt iets te forceren. Het gelijke spel was dan ook terecht in de ogen van velen. VIOS is een middenmoter en een periodetitel lijkt lastig te behalen. Daarvoor was het spel te mager. Meer inzet en concentratie aan het begin van de wedstijd had vanmiddag het verschil kunnen maken. De sportieve wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter Willems, die de kaarten op zak hield deze middag.