Een of twee borsten verliezen door borstkanker is voor vrouwen zeer ingrijpend. Dat beaamt ook Suzanne Kemps. Na een eindeloze zoektocht naar de juiste borstprothese voor in haar beha, besloot ze zelf een oplossing te ontwerpen. Ze ontwikkelde, samen met Clary Scheres, de ProudBreast Qups. Rondom ProudBreast is inmiddels een community van vrouwen ontstaan die elkaar willen helpen en inspireren. Zo ook de ProudBreast Thuispaspunten; dit zijn blije Qup-draagsters die lotgenoten bij hen thuis ontvangen om hen in een veilige en intieme omgeving kennis laten maken met de Qups.

Cijfers borstprotheses
In Nederland dragen 80.000 vrouwen een externe borstprothese ten gevolge van borstkanker. Door in gesprek te gaan met vrouwen die soms al 30 jaar dagelijks worstelen met hun zoektocht naar een prettig alternatief voor de borst(en) die ze missen, werd voor Kemps en Scheres duidelijk waar de ideale borstprothese aan moest voldoen. ProudBreast lanceerde daarom in 2019 de SoftQups waarvan er inmiddels 2700 zijn verkocht. Door de feedback van gebruikers is in oktober 2020 een tweede variant ontwikkeld: de ParelQup, deze is door verzwaringspareltjes op gewicht te brengen waardoor deze nog beter in vorm en balans is.

Bekend van tv-programma Dragons’ Den
De innovatie van Kemps en Scheres heeft inmiddels veel bekendheid gekregen. De twee dames wonnen vorig jaar de ASN Bank Wereldprijs om het product verder te ontwikkelen. Daarnaast kregen ze door het tv-programma Dragons’ Den landelijke aandacht en hielden de twee hier een investering van Shawn Harris aan over. Inmiddels staat Clary alleen aan het roer. Suzanne is opnieuw ziek geworden, dit keer ongeneeslijk. Een verdrietige wending aan het duo-avontuur. Dankbare gebruikers willen vrijwillig helpen.

Dagelijks heeft het ProudBreast team contact met dankbare gebruikers die na een eindeloze zoektocht eindelijk een prettige en modieuze borstprothese hebben gevonden. Daardoor is een community van vrouwen ontstaan die vrijwillig wil helpen met de ongoing ontwikkeling van nieuwe Qups zodat de keuzevrijheid nog groter wordt. Maar ook om elkaar te helpen en te inspireren om weer zorgeloos zichzelf te kunnen zijn.

Over de Qups
De Qups zijn te dragen in normale lingerie, kunnen in de wasmachine, zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en gemaakt van een warmte-regulerend schuim in borstvorm. De Qups zijn niet uit medisch oogpunt, maar uit modieus oogpunt ontwikkeld.

Meer informatie: www.proudbreast.nl