Vrijdagavond organiseerde carnavalsgroep Gewoon Deurgoan! voor de tweede keer een Pré Carnaval Feest.

Carnavalsgroep Gewoon Deurgoan! is in 2010 ontstaan uit een vriendengroep die samen een wagen bouwden voor de carnavals optocht in Vaassen (’t Rossumdaerp). Op hun vorige bouwlocatie hielden ze altijd een kijkdag waarbij belangstellende en sponsoren hun wagen als eerste te zien kregen. En ze maakte daar altijd al een klein feestje van.

Toen ze hun bouwlocatie kwijtraakten hebben ze vorig jaar voor de eerste keer een Pré Carnaval Feest georganiseerd bij Wijkvereniging de Kouwenaar. Een geschikte bouwlocatie vinden om een carnavalswagen te kunnen bouwen is veel groepen een groot probleem. Gelukkig voor Gewoon Deurgoan! hebben zij inmiddels ook al een nieuwe plek gevonden waar ze al maanden druk bezig zijn om hun wagen te bouwen.

De belangstelling voor het Pré Carnaval Feest groeit. Dit jaar moesten ze voor hun 2e editie zelfs uitwijken naar de Blue Sky om alle gasten te kunnen ontvangen. En ondanks dat het echte carnavalsfeest nog niet is begonnen liepen er al vele bezoekers verkleed rond.

Gewoon Deurgoan! mocht dit jaar niet alleen carnavalsgroepen uit de omgeving van Vaassen ontvangen, de Zuidervestzakjes uit Apeldoorn en de Tonnezotters uit Zwolle kwamen ook langs met hun hoogheden. Voor prins Barry van de Tonnezotters uit Zwolle was het bijna een thuiswedstrijd, aangezien hij in Vaassen woont. De Zuidervestzakjes hadden hun dansmariekes meegenomen en zij gaven ook nog een optreden.

Muzikaal was het ook goed geregeld. Het Pré Carnaval Feest werd geopend door dweilorkest de Graapendaelers uit Terwolde. Waarna na DJ Laurens het stokje over nam en er voor zorgde dat er een feestelijke sfeer was en dat er regelmatig een polonaise werd ingezet. Het Pré Carnaval Feest zorgde ervoor dat veel mensen nu al in de stemming zijn om straks weer 4 dagen carnaval te vieren.