Prachtige prestatie ZVV in Leiden

door | feb 19, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Sem Beekhuis en Lyke Bellert van ZVV hebben een topprestatie neergezet door op meerdere afstanden te mogen starten op de jaargangfinale in Leiden.

Voor deze finale worden de 18 beste zwemmers per afstand uitgenodigd en Sem en Lyke hoorden daar bij.

Zaterdag 17 en zondag 18 februari vond de Jaargangfinale plaats in Leiden.

Het was weer een heel spektakel met de beste zwemmers van Nederland en een tribune met enthousiaste toeschouwers.

Voor Sem was het zijn derde jaar dat hij mocht meedoen.  Lyke was een debutante.

Samen met hun trainster, Jacqueline de Waal, zijn ze naar Leiden afgereisd.

De eerste dag mocht Sem op 3 afstanden uitkomen; de 100 meter vrije slag, de 200 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag.

Alle drie de afstanden heeft hij erg goed gezwommen. Zelf had Sem zijn zinnen gezet op een medaille op de 200 meter vrij, maar ook zijn concurrenten zitten niet stil en waren net iets sneller. Wel verbeterde hij zijn tijd zelfs met 5 seconden!

Lyke mocht de eerste dag twee afstanden zwemmen. De zenuwen speelden erg mee bij haar eerste afstand; de 200 meter wisselslag. Ze stond erg goed gekwalificeerd, maar de druk was erg hoog.

Haar tweede afstand, de 100 meter vlinderslag, sloot ze af met een derde plek en een tijd die 7 seconden sneller was dan haar snelste tijd. Een mooi resultaat voor een debutante!

De volgende dag begon Sem met een 50 meter vrij, gevolgd door een 100 meter rugslag en eindigend met een 100 meter wisselslag.

Ook hier werden de programma’s afgesloten met persoonlijke records.

Lyke mocht een 100 meter rugslag en een 100 meter wisselslag zwemmen. Haar tijd was sneller dan dat ze eerder had gezwommen, maar helaas werd het podium niet gehaald.

ZVV trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken naar de goede prestaties!

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: