Prachtige prestatie minioren zwemmers ZVV in Nijmegen

door | nov 27, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

De minioren zwemmers van ZVV hebben een geweldige prestatie neergezet door vele persoonlijke records en een goede plaatsing in de Gelderse Minioren Club Meet.

Afgelopen zaterdag vond de eerste Gelderse Minioren Club Meet plaats in het Erica Terpstra zwembad van Nijmegen.

Het was weer een heel spektakel met bijna 200 zwemmers van 15 zwemploegen en een tribune vol met enthousiaste toeschouwers.

De Minioren Club Meet is een echte teamwedstrijd voor minioren.

De zwemmers, met een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar, zwommen zowel individuele nummers als estafettes en konden hiermee punten verzamelen voor het klassement van de zwemverenigingen.

Elke vereniging zette haar zwemmers in op een pakket aan afstanden.

De vereniging die deze afstanden in de kortste tijd afleggen en opgeteld het laagste puntentotaal hebben over twee wedstrijden, wordt de winnaar.

ZVV deed deze eerste wedstrijd mee met 8 zwemmers en kwamen maar liefst 25 keer aan de start, inclusief de estafettes.

Voordat de officiële wedstrijd begon, presenteerden de ZVV’ers zich – naar het thema van de wedstrijd ‘Griezelen’ – onder de noemer “ZVV griezelig leuk”, als ware heksen en griezelfiguren.

Daarna zetten zij zich volledig in op zowel de persoonlijke afstanden als op de estafettes.

Er waren voor het klassement 16 programma’s te zwemmen, zoals de estafette, vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag met afstanden van 50 meter en 100 meter.

ZVV kon met haar 8 zwemmers op maar liefst 14 van de programma’s uitkomen.

De competitie voor ZVV was erg spannend. Alles werd uit de kast gehaald om zo goed mogelijk te presteren.

Deze eerste Club Meet werd afgesloten met een achtste plek en maar liefst 19 persoonlijke records!

ZVV trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken naar de goede prestaties!

Op 9 februari zal de tweede Minioren Club Meet wedstrijd zijn.