Voor meer dan 23.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis nooit normaal geweest.

Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag ‘zo thuis mogelijk’ laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Om zo veel mogelijk kinderen ‘zo thuis mogelijk’ te laten opgroeien zijn er dringend meer nieuwe pleegouders nodig. Jaarlijks zelfs zo’n 3.500. Daarom is er de Week van de Pleegzorg, dit jaar van woensdag 28 oktober t/m woensdag 4 november.

Waarom pleegouder worden?

Ieder heeft zijn eigen reden, zo blijkt uit de verschillende reacties: “Ik vind het heel mooi om betrokken te zijn bij de opvoeding van een kind”; “Ik heb het zelf goed en wil graag een ander helpen”; “Mijn eigen kinderen zien zo dat het niet vanzelfsprekend is om een fijn thuis te hebben.” Behalve voor het kind betekent het vaak ook veel voor de ouders: “Ik zie dat de kinderen en de ouders weer van zichzelf kunnen houden en samen een toekomst hebben”, zo vertelt een pleegouder.

Hoe pleegouder zijn?

Er zijn verschillende manieren om pleegouder te zijn, bijvoorbeeld in deeltijd of voor een bepaalde periode. Je kunt alleenstaand zijn, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen. Het kan allemaal.

Meer weten?

Benieuwd wat u kunt doen? Meld u dan aan voor de digitale informatieavond op 11 november 2020 om 20:00 uur. Tijdens deze avond krijgt u vrijblijvende informatie over wat pleegzorg is en kunt u vragen stellen. Aanmelden kan via  wordpleegouder@pactum.org.  Alvast meer weten over pleegzorg? Kijk dan op  www.openjewereld.nu.