Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen.

U kunt tot 15 december in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten zij zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via  www.duurzamehuizenroute.nl.

Platform vol ervaringsverhalen

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. De gemeente Epe ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners geïnspireerd worden door goede voorbeelden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan isolatie, een warmtepomp, natuurlijke materialen of een aardgasvrij huis. De woningen zijn het hele jaar online te bekijken.

Een huis fysiek bezoeken is in verband met de coronacrisis helaas niet mogelijk. Wat wel kan is online naar binnen kijken tijdens een videogesprek. Je kunt je hier voor aanmelden, waarna je tekst en uitleg ontvangt hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat.
Er kunnen per videoafspraak acht bezoekers meekijken.

Doe mee aan videogesprek

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaringen daarmee en meld uw huis aan als voorbeeldwoning. Of het nu gaat om HR++-glas, gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis: elke ervaring is welkom! Je kunt je opgeven voor deelname aan videogesprekken maar ook kiezen voor alleen ervaringen delen op de website. Zo kunnen anderen die op zoek zijn naar meer informatie van ook uw ervaringen profiteren.

Gesprek met Energiecoach of Energieloket

Binnen bij iemand kijken is één. De stap naar zelf aan de slag gaan is twee. De energiecoaches en het Energieloket van de gemeente Epe helpen u hier graag bij. U kunt een afspraak maken met een energiecoach via  www.epe.nl/energiecoach  en met het Energieloket via  www.epe.nl/energieloket.