Een van de onderdelen van de collegeplannen van de Gemeente Epe is het wijzigen van de afval inzameling. Een proef die onlangs zou beginnen werd op het laatste moment uitgesteld omdat bleek dat er veel onduidelijkheid was, zowel bij inwoners van de pilotgebieden als ook bij de raadsfracties.

Het college van B&W besloot daarom de geplande pilots pas op 1 januari 2019 van start te laten gaan. De geplande informatie avonden op 5 oktober in Oene en op 12 oktober in Vaassen zouden wel doorgaan.

De eerste informatie avond in Oene is nu geweest. Tijdens die informatie avond kregen de aanwezige bezoekers niet de indruk dat de gemeente Epe kon onderbouwen, waarom ze de afval inzameling wilden wijzigen. Cijfers over hoe het nu gaat en over wat de verwachtingen zijn, waren niet beschikbaar. En hoe kan je het slagen van een project aantonen, als je de huidige situatie niet hebt vastgelegd?

Ook kregen aanwezige bezoekers de indruk dat ze geen echt antwoord kregen op hun vragen. Hierdoor kreeg men  sterk de indruk dat er niet naar hen werd geluisterd en dat er ook niets met de meningen en vragen van de aanwezigen werd gedaan.

De gemeente Epe is overigens van mening dat er wel goed is geluisterd naar de aanwezigen en dat iedereen daar zijn zegje heeft kunnen doen.

Het lijkt er dus op dat deze pilot van de Gemeente Epe na een slechte start, nog steeds niet goed van de grond komt. Zeker voor de betrokken inwoners is het verstandig om naar de volgende voorlichtingsbijeenkomst te gaan. Om te kijken of de gemeente de plannen nu beter kan onderbouwen en uitleggen.

Op 12 oktober is er nog een voorlichtingsbijeenkomst in wijksteunpunt Bloemfontein tussen 18:00 en 20:30 uur.