Nu steunpunt Bloemfontein in Vaassen gesloten is, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, zijn deelnemers en vrijwilligers veel aan huis gekluisterd. De begeleiders van de hersengymnastiek wilden de deelnemers van hun groep een hart onder de riem steken middels een paasverassing. En dat is gelukt!

De deelnemers van de hersengymnastiek van Koppel-Swoe zitten nu natuurlijk ook thuis. Ze houden zich aan de richtlijnen, maar het is niet makkelijk nu zij hun structuur en gezellige ochtenden met elkaar missen.

Dankzij de vrijwilligers krijgt deze groep iedere week een berichtje, een bemoedigend woord en een quizje in de brievenbus. Ook is er onderling veel telefonisch contact. Evengoed ligt eenzaamheid op de loer. Om die reden heeft een van de begeleiders van de hersengymnastiek contact gelegd met de DekaMarkt in Vaassen.

Op de dag voor Pasen konden de vrijwilligers toch een beetje geluk brengen in deze moeilijke tijd. Zij brachten een paascadeautje, gesponsord door DekaMarkt Vaassen, bij alle deelnemers. Verbazing, brede glimlachen en blije telefoontjes waren het resultaat.