Onder een bewolkte hemel en lichte regen stonden op Eerste Paasdag om 09.30 uur een vrij groot aantal leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst bij het Willie van Essenplein voor hun traditionele “Paasrit”. De renners arriveerden rond 11.30 uur bij de Loarkit in Vaassen, waar traditioneel de Paasbrunch met onbeperkt eieren eten al zo’n 38 jaar gehouden wordt.

Behalve de renners zijn ook altijd de partners met kinderen welkom en daar werd ook deze keer gretig gebruik van gemaakt. Tegen 11.30 uur zat de Loarkit dan ook lekker vol. En de mensen waren niet voor niets naar de Loarkit gekomen. De tafels stonden vol met de lekkerste etenswaren waarbij het brood weer prima verzorgd was door Marcel Commandeur met de eieren van Lagerwey, beiden uit Epe. Een traditie op 1e Paasdag, waar wielerclub Houdt de Ketting Strak trots op mag zijn. Een mooie start van het wielerseizoen op de weg.

Dit jaar was er voor de 2e keer na afloop van de Paasbrunch een surplacewedstrijd. Zo moesten de deelnemers over een afstand van 3 meter proberen zo lang mogelijk stil te blijven staan. Op het wegdek stond een vak getekend waarbinnen de deelnemers moesten blijven. Ging je uit het vak of raakte je de grond met de voeten, dan stopte de tijd. In eerste instantie werd er een kwalificatieronde gehouden, die maximaal 2 minuten duurde. De beste vier gingen door naar de halve finale en dat waren Henry Jacobs, Jelle ter Weeme, Gerrit Peters en Bas Huis in ’t Veld. Uiteindelijk werd de zeventienjarige Jelle ter Weeme uit Vaassen winnaar. Tweede werd Bas Huis in ‘t Veld, derde Henry Jacobs en vierde Gerrit Peters.

Zie verder www.hdks.nl