Paasactiviteiten in Vaassen

door | mrt 24, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Rondom de Paasdagen zijn er veel activiteiten in Vaassen. Natuurlijk dragen ook de Vaassense kerken daar hun steentje aan bij.

Traditioneel beginnen de eerste activiteiten op begraafplaats ‘De Wanenk’. Om 07.10 uur worden de geïnteresseerden verwacht bij de ingang van de begraafplaats. Daar wordt een korte samenkomst gehouden, waarbij een aantal liederen wordt gezongen en het Paasevangelie wordt gelezen.

Daarna gaan de aanwezigen naar kerkelijk centrum De Rank aan de Torenstraat.In de Rank verzorgt de Diaconie een paasontbijt, dat door een aantal sponsoren mogelijk wordt gemaakt. Er wordt wel een inzameling gehouden voor een goed doel en dat is deze keer het project Bethania in Moldavië. In deze regio hebben mensen het zwaar en de diaconie wil dit project dan ook van harte aanbevelen.

Na afloop van het ontbijt start om 09.15 uur de Paaszang op het Marktplein. De vrolijke liederen worden begeleid door leden van het Vaassens Fanfare Corps. Wanneer het weer roet in het eten dreigt te gooien is dat geen probleem, want dan wordt de Paaszang in de Dorpskerk gehouden. Het gaat dus altijd door.

Nadat de Paaszang rond kwart voor tien is afgerond kunnen de aanwezigen naar hun eigen kerk gaan. Alle diensten van de Vaassense kerken beginnen die ochtend om 10.00 uur.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: