Overwinning kost Vaassen energie

door | mrt 11, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

SV Vaassen wint het thuisduel van ZVV ’56 met 2-0. In een zwaar bevochten pot voetbal maakte Vaassen op karakter in de tweede helft het verschil. Vaassen was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar kwam op momenten ook goed weg.

De Vaassense formatie toonde in de beginfase direct al de energie om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg gaf collectief vroegtijdig druk op de verdedigers uit Apeldoorn. Die wisten daar nauwelijks raad mee waardoor zij veelal verzanden in wilde trappen naar voren. Zo had SV Vaassen snel de bal terug en kon weer aan een nieuwe aanval gaan bouwen.

Het leek alsof de gastheer de touwtjes in handen had, maar niets bleek minder waar. Na een afgeslagen aanval werd Jim Florentinus gelanceerd. Deze sneed het strafschopgebied in en bleek niet zelfzuchtig. Hij gaf de bal aan collega Damian Waard. Die had de bal voor het intikken, maar door zijn mispeer kwam Vaassen goed weg.

De blauwwitten schrokken wakker van deze kans en begonnen zelf te bouwen aan legio kansen. Schoten uit de tweede lijn van Tom Tangelder en Remco Pannekoek bleken niet de het juiste gevaar met zich mee te dragen. Een voorzet van Stefan van de Worp nadat hij langs de doelman pingelde bleek ook niet het juiste recept te zijn. Verder kregen ze zo’n zes grote kansen, maar konden het net niet vinden.

In de tweede helft wierp de energie van Vaassen zijn vruchten af. ZVV bleef onder druk staan en kwam er maar niet uit. Of het eindelijk een niet te missen kans was voor Vaassen of dat de vermoeidheid bij ZVV een rol ging spelen maakte de Vaassenaren niet uit. Tom Tangelder werd diep gestuurd, hij kon Raymond Stegeman in het strafschopgebied bereiken die de bal langs de doelman kon werken.

Om de wedstrijd in het slot te gooien had Vaassen een tweede doelpunt nodig, die volgde dan ook. Van de Worp kopte luttele minuten ervoor nog over na een voorzet van Van Lent. Ditmaal bleek de rolverdeling omgekeerd. Een afgeslagen aanval werd opgepikt door Van de Worp. Hij combineerde met Raymond Stegeman via een één-twee en kon vervolgens snel Van Lent bereiken. Van Lent kreeg voldoende tijd om succesvol af te ronden. De fraaiste aanval van de dag met een doelpunt als beloning.

Al met al houdt Vaassen de punten terecht op het eigen sportpark. Het duurde even voordat Vaassen laagvlieger ZVV op de knieën kreeg, maar dat had het volledig aan zichzelf te wijten.