Oude spelletjes van Krijn Korving in Het Museum Vaassen Historie

door | jul 4, 2023 | Nieuws

Na het succes van het eerste 2 delen deel van ‘Verzamelen is ook een kunst’ is nu het vervolg van deze expositie te bewonderen tm 26 augustus in Museum Vaassen Historie. Acht lokale verzamelaars hebben hun verzameling beschikbaar gesteld

Een terugblik…

Ouderwetse spelletjes! Ja, waarom zou je er daarvan een aantal willen verzamelen?

Dan moet ik toch echt terug naar de eerste klas van de Kosterstraatschool, ongeveer 58 jaar geleden. Zittend in een schoolbank, eerst met potlood, daarna met kroontjespen en echte inkt, leerde juffrouw Wolf mij lezen en schrijven. En na verloop van tijd kon ik ook wat mijn oudere zussen al konden: spelletjes spelen, waarbij je moest kunnen lezen en tellen. En aangezien wij geen TV of iets dergelijks hadden, werd er veel gelezen en gespeeld.

Hoedje Wip, Mens erger je niet, Dobbertje Duik, noem ze maar op. Maar de meeste spelletjes raken in de vergetelheid, totdat ik ergens op een verzamelbeurs of rommelmarkt een oude spellendoos of spel tegenkom. Dan gaan mijn gedachten direct terug naar mijn kindertijd.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel, Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: