Poppodium Het Burgerweeshuis en Deventer 1250 presenteren de grootste Kick-Off ooit.

Dat Deventer 1250 jaar bestaat wordt uitgebreid gevierd door vier dagen concerten van topmuzikanten op het Grote Kerkhof te organiseren in plaats van de gebruikelijke twee dagen.

De Grote Kick-Off opent traditiegetrouw het studiejaar en het nieuwe culturele seizoen met dit jaar vier uiteenlopende concertavonden, van Hiphop tot Pop en van Nederlandstalig tot Klassiek.

Kaarten voor deze avond zijn inclusief zitplaats online voor € 12,50 verkrijgbaar en op de dag zelf voor € 15,-. 

Afsluiter van de Grote Kick-Off is een klassiek concert van het Orkest van het Oosten. Dit is één van de beste symfonieorkesten van ons land en onder meer bekend van het AVROTROS-programma Maestro.

Het voltallige orkest treedt aan om een sfeervol en spectaculair concert te geven. Bekende en meeslepende klassieke melodieën volgen elkaar in hoog tempo op, met een paar speciale Deventer accenten. Zo haalt de Amerikaanse gastdirigent Ryan Bancroft een prachtig werkje van de onterecht vergeten Deventer componist Isaac Houck onder het stof vandaan.

Rob Dekay

Special guest deze avond is Deventer country-popzanger Rob Dekay. Als ambassadeur van Deventer 1250 bracht Rob Dekay in januari zijn single ‘Tevreden’ uit, geschreven ter ere van de festiviteiten rondom het 1250-jarige jubileum van Deventer. Samen met het orkest brengt hij een speciaal voor dit concert georkestreerde versie.

De presentatie van dit concert is in de vertrouwde handen van Bart Voortman. In het Deventerse geen onbekend gezicht. Geboren en getogen in Deventer, dirigent geweest van verschillende (Deventer) orkesten. Maar ook in het pop circuit een bekend gezicht. Deels als bassist van een cover-band, maar ook bestuurlijk bij het Burgerweeshuis. En ook nog gezegend met een rood geel hart! Een rasechte Deventeraar dus!

Dit concert is tevens de afsluiting van het samenwerkingsproject van het orkest met nieuwe doelgroepen in Deventer, medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

https://burgerweeshuis.nl/agenda/5015-Orkest-van-het-Oosten- voor meer info en Tickets