Oranjecommissie Vaassen: Koningsdag ook met sportieve elementen

door | mrt 11, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Programma Koningsdag verbindend.

Rommelmarkt

De dag begint om 10.00 met de traditionele Rommelmarkt, die nu tussen de Kermis en de Feestweide wordt geplaatst. Mensen die hun privé spulletjes willen laten verruilen van eigenaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen hebben kramen gevuld met een gevarieerd aanbod. Aanmelden voor een kraam kan via de vernieuwde website (www.oranjecommissievaassen.nl). JT&I webdesign  en de Oranjecommissie hebben een afspraak gemaakt over het nieuwe webdesign en hopen zo weer een tijdje toekomst bestendig te zijn op social media.

Trotseer de elementen bij de run en race.

Ondertussen is de commissie met enkele vrijwilligers bezig met het opbouwen van een circuit voor twee nieuwe elementen op Koningsdag.  De Orange Skelterrace en de Orange Obstaclerun. Het is een mooie gelegenheid voor vaders en zonen, moeders en dochters, opa’s en kleinkinderen buurten en families om met elkaar de strijd aan te gaan op twee verschillende onderdelen. Racen met een bergskelter of rennen over een aantal te nemen hindernissen, waar water en zand voor verrassende effecten zal zorgen. Voor het laatste onderdeel heeft Manon Siemelink, de ontwerpster van de race afgesproken dat Koppel jongeren gaat trainen op specifieke onderdelen. Ook hier is op de website een uitleg en aanmeldingsformulier voor te vinden.

Oranjerit over Veluwe

Ondertussen zijn Wouter Jacobs en Johan Dijkstra bezig met het ontvangen van de deelnemers aan de Oranjerit. Alweer voor de 15e keer gaan ze de mooie Veluwe over. Er is een prachtige rit uitgestippeld met allerlei opdrachten van mensen die in het bezit zijn van een oldtimer. De voertuigen staan opgesteld bij de Cannenburgh en vertrekken rond kwart over tien. Aanmelden kan ook via de website.

Muziek van Vaassens-trots

Om half elf vertrekt er vanaf de Wieken het Vaassens Fanfare Corps. Ze lopen via de Deventerstraat, Dorpsstraat, Marijkeweg, Torenstraat, Kerkweg, Margrietweg en Julianalaan naar de Cannenburgh. Het geheel wordt begeleid door vrijwillige verkeersregelaars en het dus  veilig om mee te lopen richting de Cannenburgh voor de officiële aftap van Koningsdag.

Aubade en de gedecoreerden.

Op het voorterrein van de Cannenburgh, dat inmiddels is verlaten door de oldtimers, staat een delegatie van de gemeente Epe de muzikanten op te wachten. De leden van de scouting staan opgesteld bij de vlaggenmasten, om de vlaggen te hijsen.

Als de vlaggen in top staan, zal het Wilhelmus en het Geldersvolkslied worden gezongen. Na twee korte toespraken worden de gedecoreerde Vaassenaren in het zonnetje gezet. Dit zijn mensen die voor hun inspanningen in de samenleving door de Koning Willem Alexander tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn bevorderd.

Tijd voor een feestje.

Dat kan, want ook dit jaar is er voor jong en oud weer van alles te doen op het feestterrein. Vanaf het aubadeterrein bereikt men eerst de Kermis en via de rommelmarkt komt men op het terrein waar de Oranjecommissie weer heeft gezorgd voor diverse speeltoestellen. De oude vertrouwde klimwand van de scouting staat opgesteld. Ook voor eten, drinken en muziek is er tijdens het feestje gezorgd. Casteel catering heeft weer een prachtige tent ingericht, familie Luhukay staat er weer met hun Indonesische saté, de Vietnamese loempia’s worden bereid en natuurlijk mag de Hollandse snackwagen niet ontbreken. Ook het ijs van Roozeboom moet op een feestje  als kers op de taart aanwezig zijn.

Schmincken.

De Oranjecommissie zelf heeft een stand ingericht om de vuurpijlen actie en de ‘vrienden-van’ te promoten. Deze stand staat opgesteld naast de schminktent waar de aller kleinsten van ons terecht kunnen. Muziek op het terrein bij de feestweide wordt verzorgd door de lokale DJ.

Rond zes uur wordt het feestje gestopt en kan men of thuis of in het dorp bij de lokale horeca eten.

Vuurwerk Klink.

Traditioneel met een modern jasje: Vuurwerk met muziekeffecten op de schaatsbaan. Ook dit jaar wordt Koningsdag afgesloten met een vuurwerkshow. Start is precies om 22.00 uur. Hiermee wordt Koningsdag afgesloten.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: