De afgelopen maanden waren de bandleden van Dat Doe’w weer druk aan het repeteren gegaan. Want na een kleine rustperiode staan er weer verschillende optredens in hun agenda, nadat ze een kleine pauze hadden genomen. Het eerste optreden was zaterdagavond in de Ruif.

De Band ExxBent mocht de avond beginnen. Zij zorgden ervoor dat het aanwezige publiek in stemming kwam. Na hun optreden was er een kleine pauze en was het wachten op het optreden van Dat Doe’w.

Iedereen kent Dat Doe’w als een band met een drummer en twee gitaristen. Maar gisteren avond hadden ze als versterking nog een aantal luchtgitaristen mee genomen. Deze hadden zich verdekt in de zaal opgesteld zodat hun aanwezigheid een grote verrassing was.

Over de luchtgitaar hebben ze ook een eigen nummer geschreven. En daarbij was het geluid van de luchtgitaristen duidelijk van toegevoegde waarde. Het werd een legendarisch optreden van Dat Doe’w, waar nog lang over gesproken zou worden. Heb je dit optreden moeten missen. Hieronder kan het in een korte samenvatting terug zien.