Opnieuw nederlaag voor c.s.v. vios vaassen.

door | okt 11, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Gisteren, zaterdag 10 oktober,  stond voor Vios de zware uitwedstrijd tegen Hatto Heim op het programma. Hatto Heim was de vorige competitie op het moment dat de competitie stopte trotse koploper met 8 punten voorsprong en ook nu had de club uit Hattem al 2 van zijn 3 wedstrijden gewonnen. Gezien het vertoonde spel vorige week tegen DVS ’61 was de verwachting dat Vios goed partij zou kunnen bieden. Echter vanaf de aftrap maakte Hatto Heim duidelijk dat er wat hen betreft weinig te halen viel deze middag.

Al in de 2e min. liet onze keeper de bal na een schot op goal los en gelukkig voor Vios ging de bal in de scrimmage naast de goal. Toch kreeg Vios direct na deze aanval zelf een kansje. De goed doorlopende Daan Gorelikov gaf van rechts een krullende bal die prachtig in de hoek verdween.  De bal was echter niet hard genoeg om de keeper van Hatto Heim te verrassen.

In de 4e min. kwam Vios na een corner goed door en gaf Joas een mooie steekbal binnendoor op Mehmet die helaas de bal in moest leveren bij de verdediging van Hatto Heim.I n de 7e min. sloeg het noodlot voor Vios toe. Een te zachte terugspeelbal van Joas Pol op de keeper werd slim onderschept door Bram Neuteboom die met dit buitenkansje wel raad wist en gedecideerd de 1 – 0 liet aantekenen.

Vios bleef zoeken naar de goede combinatie en kwam geleidelijk wat beter in het spel maar werd door een goed combinerend Hatto Heim toch telkens terug gedrongen.Tot echt grote kansen leidde dit niet al kreeg Daan Gorelikov rond de 20e min. een vrije doortocht die echter vanwege buitenspel werd afgefloten. Kort daarna kreeg Joas Pol vanwege te fel inkomen een gele kaart. Uit de vrije trap werd een goede aanval opgezet door Hatto Heim en werd de voorzet van rechts in de kruising gekopt door Ruben Bouwhuis. In eerste instantie bracht Siebren met een prachtige safe nog redding maar via de binnenkant van de paal vloog de bal toch binnen, waarmee het in de 24e minuut 2 – 0 werd.

Vios kreeg nog 2 kansjes op de aansluittreffer, maar de beste – een half mislukt schot van Mehmet werd goed gekeerd door de keeper. De regen die inmiddels flink neerdaalde kwam het spel van beide kanten niet ten goede. Op slag van rust was het Vios dat nog een levensgrote kans kreeg.            Richard van Beek mocht van dichtbij vrij voor de keeper inschieten, maar Richard gleed half weg en het schot ging hoog over. De goed leidende scheidsrechter Zagers uit Rheeze stuurde met deze 2 – 0 stand de spelers richting kleedkamer. Na de rust een totaal ander spelbeeld.

Vios begreep dat het feller moest zijn en dat stichtte meteen gevaar voor het doel van Hatto Heim. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Mehmet, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 53e minuut werd een behoorlijke overtreding op Mehmet op de rand van de 16m. door Laurens Admiraal bestraft met een terechte gele kaart.De vrije trap kwam goed voor maar een kans leverde het niet op. Vios bleef aandringen en het was een voorzet van Daan op aangeven na goed doorgaan van Richard van Beek die zijn schot gekeerd zag worden door een verdediger die daarmee echter bijna zijn eigen keeper verraste. De krulbal werd nog net tot corner verwerkt.

Hatto Heim had meer overtredingen nodig om Vios te stoppen en de irritaties in het veld namen toe. Dit werd nog verergerd door een bijzonder vreemde situatie. Via de arm van de scheidsrechter kwam Daan vrij voor de keeper te staan die niets anders kon dan Daan neerleggen in de 16 meter. De scheidsrechter floot en de ca 10 aanwezigen op de tribune dachten aan een strafschop. Na enige commotie gaf de scheidsrechter echter een scheidsrechtersbal op de plek waar hij het spel beïnvloede. Niemand begreep deze zet.

Na de wedstrijd werden de spelregels erbij gehaald en bleek de scheidsrechter volkomen goed te hebben gehandeld. Zijn arm gaf Vios TEVEEL voordeel (nl. een doelrijpe kans), waardoor er een scheidsrechtersbal gegeven moest worden. Het speet hem niet direct te hebben gefloten gaf hij toe, maar de beslissing klopte dus (weer wat geleerd). De terechte beloning kwam alsnog voor Vios. Een goed opgezette aanval door Dennis Gerritsen ( die een goede wedstrijd speelde) bereikte Daan Gorelikov die alleen op de keeper afging en met een mooie sleepbeweging de keeper passeerde en de terechte 1- 2 liet aantekenen.

Vios bleef nu de betere ploeg en kreeg enkele kansjes uit goede combinaties. Maar ook hier ging een oude voetbalwet op. Als je zelf de kansjes niet benut…   In de 75e minuut werd door Vios een corner weggegeven na een misverstand in de achterhoede. De bal kwam goed voor en Laurens Admiraal kon ongehinderd vrij inkoppen en Vios was verslagen. Richard van Beek werd nog gewisseld voor Alexandro en Stef Meijer werd gewisseld voor Matthijs Meier, maar deed bracht geen verandering meer in de stand.

Kort voor tijd moest Siebren nog 2 keer gestrekt naar de hoek om erger te voorkomen maar daar bleef het bij, waarna Vios letterlijk afdroop van teleurstelling, omdat het zichzelf de 2e helft niet had beloond met minstens een puntje. Niettemin als we de 2e helft kunnen brengen vanaf de aftrap zijn we toch een moeilijk te kloppen team. Volgende week uit tegen Rouveen( de koploper) moeten we dat dan maar laten zien.