De meivakantie is natuurlijk een ideale periode om er op uit te gaan. Maar hou er wel rekening mee dat het openbaar vervoer in onze regio in deze periode helaas niet volledig beschikbaar is.

Werkzaamheden treinverkeer
Zo zijn er tussen 28 april en 7 mei (tot 04:00 uur ’s morgens) werkzaamheden aan het spoor tussen Apeldoorn en Amersfoort. Hierdoor rijden er op dat traject geen treinen. De NS zorgt gelukkige wel voor vervangend busvervoer. Maar de reistijd kan met ca 30 minuten toenemen.

Aangepaste dienstregeling busvervoer
Bij Keolis (Syntus) rijden er in deze periode veel minder bussen. Ze rijden dan volgens een vakantie dienstregeling, waardoor soms de helft van de busritten vervallen.

Koningsdag
Tijdens Koningsdag rijden de bussen van Keolis (Syntus) volgens een zaterdag dienstregeling en rijden de treinen volgens een speciale oranje dienstregeling.

Mogelijke staking
En door een CAO conflict tussen de streekvervoerders en hun personeel is er een grote kans dat er op maandag 30 april en dinsdag 1 mei gestaakt gaat worden. Dan zullen er die dag helemaal geen streekbussen en regionale treinen rijden.
©2018 Vaassen Actief
Ga je in deze periode op reis met het openbaar vervoer. Plan je reis van de voren en kijk op de dag zelf ook nog even op de OV reisplanner.

Maar je kan natuurlijk contact opnemen met de klantenservice van deze OV bedrijven. We hebben de gegevens daarvoor opgezocht:

  • NS 030-751 51 55 of via internet
  • Keolis/Syntus 088 – 033 13 60 of via internet