Foto’s: KOM Kinderopvang

Foto bijschrijft: Iedereen kon zelfs zonder pijn te voelen brandnetelblaadjes eten!

KOM, Kinderopvang Op Maat, trok woensdag 10 april jl. een breed publiek tijdens de Natuurmarkt op de open dag van Dé Buiten BSO van Epe. Heel veel kinderen, ouders, grootouders en buurtbewoners hebben zich prima vermaakt met allerlei natuur activiteiten. De Buiten BSO laat zien wat groene kinderopvang inhoudt en hoe goed buiten spelen en natuurbeleving voor kinderen is.

Samen met de kinderen en pedagogisch medewerkers van De Buiten BSO kon je bootjes maken van boomschors, olielampjes maken van klei, zaadbommen maken voor bijen en vlinders, stokmannetjes maken, pizzaatjes bakken in mini-oventjes, dennenthee drinken met een vers brandnetelblaadje als hapje erbij. De Bijenvereniging was er ook, met een demonstratie-bijenkast en een heus imkerpak dat je aan kon doen. Bij een kruidenmevrouw mocht je planten vermalen voor kruiden EHBO. En, je kon op een lieve pony rijden.

Bij alle kraampjes was het druk, er werd flink gesmikkeld van de pizzaatjes en de verse soep die boven een vuurtje werd gebrouwen en…. van gedroogde sprinkhanen!

Ook kon iedereen een kijkje binnen nemen waar ruime en gezellige ruimtes zijn met veel natuurlijke elementen.

De Buiten BSO – nieuw in Epe – is er voor alle schoolkinderen in Epe, Zuuk en Emst. Gratis vervoer vanaf de verschillende scholen. Met professionele hulp van Natuurcontact bouwen ze hun buitenactiviteiten in rap tempo uit om van zoveel mogelijk kinderen blije buitenkinderen te maken.

De Buiten BSO, Oude Wisselseweg 35, Epe, www.komkinderopvang.nl

 

U kunt vrijblijvend komen kijken.