Afgelopen weekend waren de open atelierdagen Noordoost Veluwe. 41 kunstenaars hielden open huis. Vaassen Actief is bij een aantal deelnemende ateliers langs geweest. Het thema “de rode draad” was overal duidelijk aanwezig. Het was ontzettend mooi om te zien en te horen hoe deze kunstenaars vol passie en emotie met hun werk bezig zijn.

Bij Pita Vreugdenhil in Emst zagen de gasten realistische werken uitgevoerd in olieverf. Bij sommige schilderijen leek het net als of je de objecten zo kon oppakken.

Cherie Agterberg liet haar tekeningen, lino’s en collages zien. Hierin heeft zij ook het thema ‘rode draad’ verwerkt. Aan de bezoekers werd ook gevraagd een bijdrage te leveren door een rode draad te tekenen. Daarvan gaat zij dan weer een kunstwerk van maken. Ze had ook een aantal werken hangen met de afbeelding van Vincent van Gogh. De eerste indruk is dat zij deze op dezelfde kenmerkende wijze heeft geschilderd als Vincent van Gogh, maar het zijn lino’s, als negatief gemaakt en vervolgens op speciaal papier gedrukt.

Caroline van de Vate is kunstschilder. In haar werken zie je duidelijk wat haar inspireert ze werkt ook veel met basis kleuren.

Maartje Wassink werkt veel met klei en de tuin staat ook vol met verschillende werken van haar.

Evelien de Kruijf liet in haar atelier zien hoe ze de glaskunstwerken maakte en ter plekken werden deze ook op verzoek van de bezoekers gemaakt. Ze heeft ook een aantal kunstwerken gemaakt samen met Maartje Wassink. Waarbij een keramiek beeld in een glasbubbel werd geplaatst.

Dit jaar de open atelier dagen gemist. Volgend jaar worden ze weer georganiseerd in het eerste weekend van oktober.