Foto: Wios Epe
Het succesvolle “recept” is ook dit jaar ongewijzigd. Eerst een stevige wandeling door de mooie natuur van Epe en daarna boerenkool met worst! Een percentage van de opbrengt van deze wandeltocht gaat nog één keer naar de Stichting Kenya Kinderen.

We kunnen alle jaren terugkijken op een zeer goede deelname, topjaar is 2017 met 824 deelnemers tijdens de 25ste editie. Vorig jaar viel de Boerenkoolwandeltocht net na de zware storm van 18 januari en ook toen mochten wij 627 wandelaars begroeten!!

Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar (onder begeleiding). Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom!! Honden toegestaan, mits aangelijnd. Men hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging en/of bond om deel te nemen.
De start is bij het verenigingsgebouw van de organiserende vereniging, Lohuizerweg 18, 8162 EX te Epe, gelegen in de nabijheid van het centrum in Epe en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer van Syntus Veluwe (De VeluweLijn) 204 vanuit Zwolle of Apeldoorn. Uitstappen bij halte centrum Epe en daarna is het circa 5 minuten lopen.

De startplaats ligt circa 10 minuten lopen van de Eper Gemeentebossen. De routes zijn dus ook in zijn geheel uitgezet in deze mooie bossen. Deze gemeentebossen hebben vele unieke (toeristische) plekjes. Men kan kiezen uit de afstanden 5, 10 of 15 km. Voor de 10 en 15 km is er halverwege, bij Vakantiepark RCN De Jagerstee de mogelijkheid een korte pauze in te lassen, iets te nuttigen en gebruik te maken van de toiletten.

De wandeltocht wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per persoon. Leden van erkende wandelsportorganisaties hebben
€ 1,00 reductie.

Voordelig wandelen met de gezinskaart:
De gezinskaart geeft een flinke korting op het inschrijfgeld voor gezinnen. De vereiste is wel dat een gezin bestaat uit minimaal 4 personen, waaronder 1 kind en 1 volwassen en maximaal 7 personen. Zij betalen slecht € 10,00 per gezin, exclusief eventuele herinneringen en de boerenkool. Bij meer dan 7 personen koopt men twee gezinskaarten of een los inschrijfkaartje. Voor leden is dit bedrag zelfs € 7,50. Een extra stimulans om met uw gezin (oma/opa, kinderen en kleinkinderen) te komen wandelen in de mooie omgeving van Epe en daarna gezellig samen aan de boerenkool met worst.

Wil men na afloop een herinneringsmedaille ontvangen, dan betaald men € 1,50 extra. Wandelaars welke na de wandeling een bord boerenkool met worst willen nuttigen, kunnen dit bij de inschrijving melden en betalen hiervoor € 2,50 per maaltijd !!
Er zijn 500 maaltijden beschikbaar, daarna zolang de voorraad strekt.

Sponsoring
In 2010 vierde de wandelsportvereniging “WIOS Epe” haar 50 jarig bestaan. In het kader daarvan had het bestuur besloten, om tijdens reguliere activiteiten iets extra’s te doen in het kader van dit jubileum. Met de Boerenkoolwandeltocht hebben we een gift gedaan aan de Stichting Kenya Kinderen van € 240,00 De jaren erna zijn we hier mee doorgegaan en bedroeg de gift telkens tussen de 250 en 350 euro. In 2017 tijdens onze jubileumeditie zelfs € 439,03!!

De Jumbo heeft besloten om de Boerenkoolwandeltocht nog één keer gedeeltelijk te sponsoren. Daarna willen ze graag projecten gaan sponsoren gericht op de inwoners van Epe. Wij zullen in 2019 dus nog één keer een gift doen aan de Stichting Kenya Kinderen. We hebben het dan 10 jaar achtereen gedaan!

Sponsoren van deze wandeltocht zijn verder Keurslager Horst uit Epe en stelt kampeerboerderij De Berghoeve diverse keukengereedschappen beschikbaar. Mede dankzij hen kunnen we de maaltijden aanbieden voor € 2,50 en kunnen we een gift doen aan de Stichting Kenya Kinderen.

De starttijden zijn voor de 5 en 10 km vanaf 9.30 tot 11.30 uur. De 15 km kan starten vanaf 9.30 tot 11.00 uur. Het inschrijfbureau is een half uur voor start geopend en sluit om 16.00 uur, het tijdstip dat alle wandelaars binnen horen te zijn.

Voor meer informatie over te tocht kan men terecht bij het secretariaat van de vereniging: Allendelaan 84, 8161 DC Epe, tel. (0578) 613765 of bkt@wios-epe.nl.
Vanaf 8 januari kunt u ook inschrijven via de website www.wios-epe.nl (is niet verplicht, maar geeft wel voordelen). Uw inschrijfkaart ligt dan gereed bij de inschrijftafel en u bent verzekerd van één van de 500 maaltijden boerenkool met worst.