Op ontdekking in de zomervakantie bij de Cannenburch

door | jul 6, 2023 | Nieuws

Deze zomer is in en rondom kasteel Cannenburch voor jong en oud van alles te beleven. Combineer een bezoek aan het kasteel met een wandeling door het park en rust tussendoor uit op een bankje aan het water.

Knapzakspeurtocht
In de zomervakantie kunnen de kinderen met een gevulde knapzak over de schouder op speurtocht door het kasteelpark. Ga er met het gezin op uit en leer van alles over het middeleeuwse kasteel en de natuur. Ontdek onderweg ook het leuke blotevoetenpad. De knapzakspeurtocht is verkrijgbaar bij de landgoedwinkel.
Datum: gehele zomervakantie
Tijd: tussen 11.00 en 16.00 uur
Deelname: €4,00 per kind, geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd

 

 

Ontmoet de kasteelbewoners
Iedere tweede en laatste zondag van juli en augustus kan het maar zo zijn dat de kok aan het werk is in de keuken of dat je kasteelheer Frederik Johan tegen het lijf loopt in de ontvangsthal. Luister naar de verhalen van de vroegere bewoners van kasteel Cannenburch. Allen laten ze zien hoe het leven vroeger in het kasteel was.
Datum: 9 en 23 juli, 13 en 27 augustus
Tijd: tussen 11.00 en 16.00 uur
Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis

Verborgen trappentour
Als je benieuwd bent naar wat er schuil gaat achter sommige deuren, kun je iedere laatste woensdag en zaterdag van de maand mee met de verborgen trappentour. Deze begint op de begane grond maar al snel ga je door een onopvallende deur en verdwijn je uit het zicht van de overige bezoekers. De tour eindigt met een prachtig uitzicht op de omgeving vanuit ‘de UI’ van het kasteel.
Datum: 26 en 29 juli, 26 en 30 augustus
Tijd: 11.00 en 13.00 uur
Deelname: volwassenen € 16,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00
Reserveren: www.glk.nl/cannenburch

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: