11 november was het weer zo ver, het nieuwe prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Rossumdaerpers werd bekend gemaakt.

Een avond die iets anders verliep dan normaalgesproken. Een avond waar stil werd gestaan bij het recente overlijden van Toon Hagen. Op symbolische wijze werd er 1 minuut en 11 seconde stilte ingelast. Toon heeft voor zijn overlijden zelf aangegeven dat de 11e van de 11e hoe dan ook door moest gaan. Zijn vrouw en kinderen stonden volledig achter zijn keus. Als extra teken van gemis heeft de Raad van elf er bewust voor gekozen geen medailles te dragen, de medailles zijn onlosmakelijk verbonden met Carnaval en dat was Toon ook. Door geen medailles te dragen lieten de mannen op een respectvolle manier zien hoe erg Toon gemist wordt… Na een moment van stilte ging de avond, zoals Toon dit gewild had, verder.

De oud-prinsen en prinsessen, verkleed als brandweerlieden, liepen voorop. Een brandweerwagen met daarop het nieuwe, nog altijd vermomde, prinsenpaar maakte zo een indrukwekkende entree richting het podium.

Het was tijd voor Prins Tom en Prinses Sanne het stokje over te dragen en het nieuwe prinsenpaar te ontmaskeren. Onder toeziend oog van o.a. de Raad van elf en het enthousiaste publiek werden Prins John I en prinses Leonie bekend gemaakt. Nadat alle officiële onderdelen zoals de staf, het bloemstukje en de kroon overgedragen waren was het tijd om Café de Ruif binnen te gaan voor een felicitaties en een mooi feestje.

Prins John I (John Bosch) heeft Carnaval in de genen zitten. Zijn opa is van kinds af aan dol geweest op Carnaval, ook zijn vader is een enorme fan en heeft zelfs een Carnavals hit geschreven. Prins John I is van beroep chauffeur bij de Hanos. Hij heeft een relatie en zijn hobby’s zijn muziek luisteren, concerten bezoeken en jawel… Grolsch drinken! Dat Prins John I uit een muzikale familie komt werd in Café de Ruif nog even extra bevestigd. Zijn vader heeft op de middag van de 11e een liedje geschreven en ingezongen, speciaal voor het nieuwe prinsenpaar!

Prinses Leonie (Leonie van Mourik) is ook een enorme Carnavals fan. Vroeger ging ze altijd naar kindercarnaval en later ook naar de zondagavond. Vanaf haar 16e is ze lid van de vereniging en was ze vier dagen lang feest aan het vieren. Prinses Leonie is getrouwd en werk bij een zorginstelling in Epe. Hier begeleid ze de dagbesteding voor (voornamelijk) mannen met een beperking. Haar hobby’s zijn bierdrinken en knoeien!

Het nieuwe prinsenpaar vertelde ons dat ze het geweldig hebben gevonden, ondanks dat ze beide toch wel erg zenuwachtig waren. Ze kijken uit naar wat komen gaat!

 

Namens Vaassen Actief: Prins John I en Prinses Leonie, van harte gefeliciteerd en geniet van de komende periode!

 

Cynthia en Elles van Vaassen Actief hebben de avond vastgelegd. Bekijk de avond alvast door de lens van Elles. Foto’s en een video, gemaakt door Cynthia, volgen later.