Een deel van kasteel de Cannenburgh staat op dit moment weer in de stijgers. Het meest opvallende is het witte doek wat aan de voorkant van het kasteel hangt en de hele voorgevel bedekt.

Dit jaar word de zuidzijde weer van een likje verf voorzien door Schildersbedrijf van Triest uit Vaassen. Vorig jaar waren de Noord, Oost en West kant al aan de beurt geweest.

Het zal nu ook regelmatig gebeuren dat het waterpeil van de gracht om het kasteel soms wordt verlaagt. Ook dat gebeurd voor de onderhoudswerkzaamheden. Er moeten bouwsteigers geplaatst, verplaatst en straks afgebroken worden. Zodat de schilders overal bij kunnen komen. Vanuit een boot werken en een extreem lange verfkwast is niet echt handig. Dus werkt men vanaf een steiger. Om deze op te bouwen moeten ze wel het water in. Als het waterpeil van de gracht lager is,  is het makkelijker om met een waadpak aan de stijgers op te bouwen en later weer af te breken.

Vorige week was er ook al een schoonmaak bedrijf druk bezig om alles schoon te maken. Ook zijn toen de ruiten aan de buitenkant gewassen. En ook voor hun is het waterpeil verlaagt zodat zij daar ook in waadpakken bij konden komen.