Komende maandag, 7 december 2020, wordt er  om 12:00 een NL-Alert controlebericht verstuurd naar o.a. alle mobiele telefoons in Nederland. Het geluid kan had binnenkomen op een headset. Er wordt 2x per jaar een NL-Alert controlebericht verstuurd.

NL-Alert op je mobiele telefoon werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden via zendmasten van de providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Daarom werkt NL-Alert ook bij overbelaste netwerken. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en nummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.

Wanneer wordt NL-Alert ingezet?
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. NL-Alert wordt niet ingezet om goederen of diensten te promoten of te verkopen.

Wat staat er in een NL-Alert bericht?
In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen daarbij.

Klik hier voor meer informatie.