“En wat vertel je dan als burgemeester in je eerste Nieuwjaarstoespraak. Ik bedacht me: als ik in januari 2021 weer voor u sta, wat zou ik dan in mijn eerste jaar als burgemeester willen hebben bereikt? Dan wil ik u bijvoorbeeld kunnen vertellen dat ik de verschillende dorpen en buurtschappen met elk een eigen karakter, eigen cultuur en geschiedenis beter heb leren kennen. U als inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen heb leren kennen. Dat ik u kan vertellen dat we nog steeds een financieel gezonde gemeente zijn en net als de afgelopen jaren nog steeds een daadkrachtige gemeenteraad en goed bestuur hebben.

 

Ik wil met eigen ogen zien wat u beweegt en wat uw bijdrage is aan de Eper samenleving. Zoals ik al tijdens mijn installatie heb gezegd: Nodig mij uit, want ik kom graag bij u op bezoek. Om samen met u, de gemeente en de regio, haar inwoners, bedrijven en organisaties verder te brengen. Wat mij betreft altijd onder het motto: samen staan we sterk!”

 

De volledig toespraak is als pdf  te downloaden bij de Gemeente Epe.