Wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst is opgericht op 27 januari 1979 en bestaat in 2019 40 jaar. Op zaterdag 12 januari a.s. wordt er een Nieuwjaarsreceptie voor de leden gehouden en deze receptie zal dit jaar plaats vinden bij restaurant de Musketiers aan de Hoofdweg 32 in Emst.

Voorzitter Bert Albers zal samen met de leden en partners terug kijken op het afgelopen jaar en het glas heffen op het nieuwe jaar. Hoogtepunt zal ook ongetwijfeld dit jaar weer zijn de huldiging van de club- en toerkampioen 2018.

De aanvang van de bijeenkomst is 16.00 uur en zo rond 16.30 uur zal voorzitter Albers de prijzen uitreiken. Wielerclub “Houdt de Ketting Strak”is een bloeiende vereniging en telt op dit moment ruim 140 leden.

Geschiedenis van Houdt De Ketting Strak

Rond 1975 waren in Emst een aantal sportmensen, die regelmatig op een race- of ATB fiets gingen zitten. Dat deden ze in eerste instantie om hun conditie in de zomermaanden op peil te houden voor het schaatsen in de winter, want op dat moment was schaatsen belangrijker dan fietsen.

Kort daarna veranderde dit echter. Zo werden in 1977 diverse onderlinge wedstrijden georganiseerd, zoals de Gisola tijdrit en de Zilveren Sigaret. Nu worden deze tijdritten nog steeds verreden.

Op zaterdag 27 januari 1979 kreeg de vereniging de naam “Houdt de Ketting Strak”. Contactpersonen werden gekozen, namelijk Willy van Essen, Wim Veldhuis en Henk Boeve.

Het 25 jarig jubileum heeft plaats gevonden in 2004. Op 15 mei werd dat de hele dag gevierd met een receptie en een groot feest voor de leden (en ex-leden). Een van de hoogtepunten was de Koninklijke onderscheiding die Henk Boeve door de burgemeester van Epe kreeg uitgereikt.

Enkele belangrijke personen van het eerste uur hebben zich daarna teruggetrokken (Willy van Essen, Henk Boeve en Wim Veldhuis), maar vanuit de vereniging zijn ze door bekwame mensen opgevolgd.

In groepsverband wordt er gefietst op zondagmorgen, maandagmiddag en maandagavond, dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond.

Houdt de Ketting Strak is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie, kortweg NTFU.