Door Henk Boeve

Vanaf de oprichting van wielerclub Houdt de Ketting Strak in 1979 wordt de Nieuwjaarsreceptie door de leden altijd goed bezocht. Zo ook dit jaar. Velen hadden met of zonder hun partner de weg gevonden naar de Musketiers aan de Hoofdweg in Emst, waar de Nieuwjaarsreceptie gehouden werd.

Voorzitter Bert Albers heette iedereen welkom en blikte terug op het jubileum jaar 2019, die zijn ups en downs heeft gekend. In 2020 heeft HDKS weer veel activiteiten op de agenda staan, zoals de onderlinge tijdritten, de Paasrit, de boerenkoolrit en nog veel meer. In totaal maar liefst 18 activiteiten, waarvan de Gisola Emster Veldtoertocht op 17 oktober, die dit jaar voor de 20e keer verreden gaat worden, één van de hoogtepunten zal zijn.

Ander hoogtepunt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst is altijd de huldiging van zowel de toer- als de clubkampioen 2019. Dit jaar zijn dit Jelle ter Weeme als clubkampioen en Robert Leusink als toerkampioen. Ook in 2018 was Jelle ter Weeme clubkampioen. Jelle is in december 19 jaar geworden en de jongste clubkampioen sinds de oprichting van Houdt de Ketting Strak.

Sander Pannekoek zorgt al jaren voor alle foto’s. Voor al zijn inspanningen werd hij door voorzitter Albers in de bloemetjes gezet.

Houdt de Ketting Strak telt op dit moment 142 leden en is op alle fronten een bijzonder gezonde club. Zie voor meer informatie over alle activiteiten www.hdks.nl. Nieuwe leden zijn van harte welkom bij deze prachtige club uit Emst.