Volgende maand zamelt Circulus-Berkel kerstbomen in. Dit gebeurt op een andere manier dan in voorgaande jaren. Je aanmelden voor de inzameling is niet meer nodig. U leest in de App van Circulus-Berkel waar en wanneer u uw kerstboom kunt inleveren.

 

Ook in uw straat

Circulus-Berkel zamelt in januari in de hele gemeente Epe kerstbomen in. Dus ook bij u in de straat. Een kerstboompje in de App geeft aan wanneer uw straat aan de beurt is.

Zo werkt het

Leg uw kerstboom op de inzameldag voor 7:00 uur aan de weg. Doe dit zonder pot en versiering op de plek waar u normaal de container neerzet. Zorg dat de boom goed zichtbaar is voor de inzamelaars. Woont u in een appartement? Leg de kerstboom dan in de buurt van de ondergrondse container voor restafval. En niet erop, want dan kunnen we deze containers niet legen.

Tips

Heeft u een kerstboom met kluit? Klop het zand er dan zo goed mogelijk uit om de aanbiedplaats schoon te houden. De plastic pot van de kerstboom kan niet met het pmd worden ingeleverd. Door de afmetingen geeft dit problemen bij de recycling. Lever de pot daarom gratis in op het Recycleplein (als hard kunststof) of met het restafval. Ook netten rond de kluit kunnen niet als pmd worden ingeleverd.

Wegbrengen

U kunt uw kerstboom ook gratis wegbrengen als groen- of snoeiafval naar het Recycleplein aan de Talhoutweg 26 in Vaassen. Vergeet dan niet uw milieupas mee te nemen. Wat gebeurt er met uw kerstboom? Uw kerstboom wordt versnipperd en er wordt compost van gemaakt.

Afvalkalender

Zie voor meer informatie: circulus-berkel.nl > Afvalkalender.