Nieuwe regels voor leerlingenvervoer

door | sep 15, 2023 | Nieuws

Nieuwe regels voor leerlingenvervoer ondersteunen ouders en helpen kinderen met een beperking zelfstandiger te worden.

De gemeente Epe heeft oude regels voor het bekostigen van leerlingenvervoer aangepast. Deze vernieuwde regels zijn bedoeld om ouders te helpen bij het regelen van vervoer voor hun kinderen met een beperking naar school.

Een belangrijk doel van deze nieuwe regels is om ouders te ondersteunen bij het stimuleren van de zelfstandigheid van hun kinderen. Samen met de ouders wordt gekeken naar de beste manier waarop het kind zelfstandig naar school kan reizen, rekening houdend met de ontwikkeling van het kind. Er kunnen bijvoorbeeld initiatieven als ‘De Reiskoffer’ worden ingezet. ‘De Reiskoffer’ helpt kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer, om zelfstandig naar school te leren reizen. Daarbij krijgt het kind hulp van een begeleider of digitale hulpmiddelen.

Als het kind uiteindelijk zelfstandig kan reizen, kan het gebruik van aangepast vervoer worden verminderd. Dit is niet alleen goed voor het kind, maar helpt ook bij het oplossen van het chauffeurstekort bij de vervoerder.

Een verandering in de regels heeft te maken met de eis dat de dichtstbijzijnde toegankelijke school onderdeel moest zijn van het samenwerkingsverband van scholen voor speciaal onderwijs. Deze eis is vervallen, waardoor ouders meer vrijheid hebben om hun kind naar de meest geschikte maar wel dichtstbijzijnde school te laten gaan.

De nieuwe regels voor het bekostigen van leerlingenvervoer dragen bij aan het vergroten van de zelfstandigheid van kinderen met een beperking en helpen problemen bij de vervoerder te voorkomen. De gemeente Epe is blij dat er nu meer aandacht is voor de individuele behoeften van de leerlingen en ouders.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: