Er komt een nieuwe busverbinding tussen Epe en ’t Harde. Die sluit aan op buslijn 170 tussen Epe en Twello. Hiervoor is een noodconcessie voor twee jaar verleend. De bus zal vanaf 14 december 2020 naar ’t Harde doorrijden.

 

 

Op dit moment beschikt Epe over een goede busverbinding richting Apeldoorn-Zwolle. De verbinding tussen Epe, Oene en Twello voldoet ook, maar heeft de afgelopen jaren wel onder druk gestaan. Deze buslijn wordt onder andere gebruikt door studenten die van en naar Deventer en het AOC in Twello reizen.

Westelijke richting

Een goede OV-verbinding vanuit Epe in westelijke richting ontbreekt. Reizigers tussen Epe en ’t Harde zijn nu aangewezen op de auto of de fiets. Voor sommige (groepen) fietsers is 11 kilometer geen aantrekkelijke of acceptabele afstand. Daarom is de haalbaarheid van een busverbinding vanuit Epe naar Nunspeet of ’t Harde onderzocht. Dit onderzoek, betaald door de Cleantechregio, wees uit dat deze buslijn haalbaar is.

Wat gaat er veranderen?

Buslijn 170 Epe-Twello wordt nu doorgetrokken naar het treinstation van ’t Harde. De reistijd tussen Epe en Amersfoort wordt hierdoor, inclusief overstap op de trein, 15 minuten ingekort. In de ochtend sluit de bus aan op de treinverbinding naar Amersfoort. In de middag sluit de trein omgekeerd goed aan op de bus naar Epe.

Mobiliteitsplan

De bus zal op doordeweekse dagen van en naar ’t Harde rijden. Aan de Tongerenseweg in Epe wordt een nieuwe bushalte aangelegd. Met deze nieuwe OV-verbinding sorteren we voor op het mobiliteitsplan 2020-2030 dat momenteel wordt opgesteld.