Niek Zweers uit Emst wint ook 2e wedstrijd autocross in Wijhe

door | jul 29, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Door Henk Boeve
Niek Zweers uit Emst wint ook 2e autocross Masters wedstrijd in Wijhe en heeft nu de leiding in het algemeen kampioenschap.

De 18-jarige Niek Zweers uit Emst wint ook de 2e Autocross Masters wedstrijd afgelopen week in Wijhe. Enkele weken geleden won hij ook de 1e wedstrijd in Terwolde. Nadat Zweers de wedstrijd in Terwolde gewonnen had, kwam hij erachter dat zijn auto door de koprol er te erg aan toe was om de rest van het seizoen nog mee te blijven rijden. Er werd besloten om een nieuwe auto te bouwen voor de wedstrijd in Wijhe en dat moest in enkele weken plaats vinden. Met man en macht werd hier aan gewerkt en enkele dagen voor de start in Wijhe was de auto start klaar en met succes.

Niek Zweers wist op zaterdag zowel de 1e manche en de 2e manche te winnen. In de finale van zaterdag, liggend op de 1e plaats, moest hij uitvallen. De 3e manche en halve finale werden op zondag verreden. Ook deze werden door Zweers gewonnen. Helaas werden er zondags geen finales gereden in verband met het slechte weer. Zweers was als 1e geplaatst voor de finale en mocht de vollen punten mee naar huis nemen. In het algemeen kampioenschap heeft Niek Zweers nu de leiding. Een geweldige prestatie van dit Emster talent.