De Nationale Sportweek, van 18 tot en met 27 september, is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Tijdens de Sportweek staat het thema ‘Sport doet iets met je’ centraal. Ook de gemeente Epe sluit aan bij de Nationale Sportweek.

Sport inspireert, sport verbindt, sport levert een grote bijdrage aan de samenleving. Het is belangrijk voor ons allemaal. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Meedoen aan sport betekent vaak deelnemen aan het dorpsleven. Daarom vindt de gemeente Epe dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van sport en bewegen. En welke gelegenheid leent zich er beter voor om sport te ontdekken dan de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Veel verenigingen en clubs openen hun deuren om kennis te komen maken en samen in beweging te komen. Het overzicht met alle kennismakingsactiviteiten staat in de Sportweekkrant, die door het buurtsportteam van Koppel-Swoe (Heel Epe Beweegt) is gemaakt. De krant is inmiddels huis-aan-huis verspreid in de gemeente.

Openingsworp door wethouder

Vrijdag 18 september opent sportwethouder Robert Scholten de Nationale Sportweek in de gemeente. Om 14:30 uur doet hij een openingsworp op het beachveld van handbalvereniging CVO Vaassen.

Beachhandbal voor de jeugd

In samenwerking met handbalvereniging CVO organiseert team Heel Epe Beweegt op vrijdagmiddag 18 september van 14.30 -17.00 uur een leuke middag vol met beachhandbal-activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen kennismaken met de handbalsport en met het nieuwe beachveld van de vereniging. Kinderen die mee willen doen kunnen zich opgeven via de website van Heel Epe Beweegt, www.heelepebeweegt.nl.