Op zaterdag 20 maart was er de nationale schoonmaakdag. Voor ‘Van Zwerfafval naar Vlinder’ voldoende aanleiding om dit lokaal ook te organiseren. Vandaag werd er dus de opschoondag in de gemeente Epe georganiseerd.

Verschillende inwoners van onze gemeente meldden zich bij de verschillende verzamelpunten. In Vaassen verliep dit via buurtmaken.nl, Anneke Filmer. Vaassen Actief was er natuurlijk ook bij!

Vanaf 9.45 uur was iedereen welkom vanaf het verzamelpunt, in Vaassen was dit de Dorpskerk. Albert Hein Vaassen had voor koffie met wat lekkers gezorgd, om opgewarmd te starten. Van st. VaasAqua mochten de knijpers geleend worden voor het oppakken van het zwerfafval. Er was een mooie opkomst, zo zagen we terplaatse.

Nadat je je aangemeld had, ontving je een route die je schoon mocht maken. Dit waren zowel korte als lange routes.

De reacties waren veelal hetzelfde, waarom laten mensen zoveel zwerfafval achter? Want dat het een vruchtbare ochtend was, bleek wel bij de terugkomst rond 12 uur. Heel veel volle zakken met zwerfafval stonden klaar voor Axxent om opgehaald te worden en dat binnen 2 uur tijd.

Een mooi initiatief, dat naast nuttig ook als verbindend werd ervaren en natuurlijk gezond. In de buitenlucht met een heerlijk zonnetje erbij.

Organisatie, bedankt voor dit mooie initiatief in onze schone gemeente (in ieder geval voor 1 dag).

En oh ja, beste hondenbezitters. Tijdens zo’n actie wordt ook goed duidelijk wat uw honden achterlaten. De gemiddelde deelnemer had minstens 1 vastgeplakte hondendrol onder de schoenzolen. Geen uitlaatplek? Ruim de uitwerpselen van uw hond dan op!