Najaarsuitvoering accordeonvereniging KNA Epe

door | nov 14, 2022 | Nieuws

Emst – Na drie jaar kon accordeonvereniging Kunst Na Arbeid eindelijk weer een eigen concert geven. De muzikanten hadden er naar uitgekeken en dat was te horen. Ook het publiek had de accordeonmuziek gemist, want de zaal in de Hezebrink zat vol. Er werd een afwisselend programma gebracht: klassiek, pop, volksmuziek, alles kwam langs. Het A-orkest opende onder leiding van dirigent Leo van Lierop met de Jig uit de St. Paul’s Suite, een nummer met Ierse invloeden dat zeer energiek werd gespeeld. Ook Tres Composiciones, geschreven voor accordeon door de Nederlandse componist Gerie Daanen, werd prachtig ten gehore gebracht. Het thema van het concert was een muzikale rondreis door verschillende landen en de muziek werd ondersteund door sfeerbeelden die op een scherm werden getoond en toegelicht door de dirigent. Het A-orkest eindigde voor de pauze in Israël met Rikudim. Voordat het Recreantenorkest de reis ging voortzetten, werd Gerbert Tiemens in het zonnetje gezet. Hij werd gehuldigd voor maar liefst 50 jaar lidmaatschap van KNA.

Het programma ging verder met goed in het gehoor liggende melodieën zoals Charleston Time en Cent Mille Chansons en de successen van Wim Sonneveld, waarbij de zaal uit volle borst meezong. En natuurlijk mocht muziek uit Oekraïne niet ontbreken. Deze Three Ukrainian Songs werden erg mooi gespeeld.

Er was nog een verrassing voor de vereniging. Vanuit de ledenraad van Univé werd door Herwin Rozendal en Bertus van Zuuk een cheque van €1000 overhandigd aan voorzitter Shirley Hagen. Deze zeer welkome aanvulling van de kas zal zeker een goede bestemming krijgen. De avond werd afgesloten door het A-orkest met een medley van de popgroep Queen. Met een daverend slotapplaus en staande ovatie  liet de zaal blijken dat men van de avond had genoten.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: