Muziek en kunst in de Dorpskerk van Vaassen

door | jun 17, 2023 | Nieuws

                                 

Op vrijdagavond 23 juni 2023 vertelt de bekende schilder en beeldbouwer Marius van Dokkum  in de Vaassense Dorpskerk over zijn werk. Deze presentatie wordt omlijst door het orgelspel van zijn vrouw Ingeborg.

Marius van Dokkum is de enige levende kunstenaar aan wie in Nederland een geregistreerd museum is gewijd. Dit museum staat in Harderwijk en bestaat inmiddels vijf jaar. Het wordt jaarlijks door tienduizenden bezoekers bezocht. Marius schildert portretten, stillevels, landschappen, maar ook vrije onderwerpen. Hij brengt daarmee herkenbare dagelijkse  situaties vaak met humor in beeld. Ook bevat zijn werk veel details, waardoor je steeds weer wat nieuws ontdekt als je er langer naar blijft kijken. Sinds 2020 is Marius bovendien portretten gaan boetseren, onder meer van bekende Nederlanders.

Ingeborg, de vrouw van Marius, is een verdienstelijk organiste. Zij studeerde aan het conservatorium in Alkmaar en behaalde daar de diploma’s docerend musicus en Kerkmuziek. Later behaalde ze bovendien het masterdiploma orgel aan het Koninklijk Conservatorium. Met het volgen van masterclasses bleef ze zich in haar vak bijscholen. Sinds 2018 is Ingeborg cantor-organist in de Dorpskerk van Bathmen. Daarnaast geeft ze les, verzorgt ze concerten, begeleidt ze koren en solisten en dirigeert het koor Toonkunst in Beekbergen.

Het wordt dus een verrassende avond met afwisselend kunst en muziek. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, anderen betalen 10,00 euro per persoon.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: