Na een winterstop van twee maanden is het museum vanaf donderdag 5 maart weer open op de gebruikelijke openingsuren. Het Museum Vaassen Historie heeft in samenwerking van de “Stichting Broken Wings’’ een expositie ingericht met als thema: “ Van IJssel linie tot Grebbeberg’’en is te zien t/m augustus.

Op 10 mei 1940 rukten de Duitsers razendsnel op. Troepen bij de grens probeerden de Duitsers zoveel mogelijk te vertragen. Om de oversteek over de IJssel zo moeilijk mogelijk te maken, blies het Nederlandse leger bruggen op. Alles om tijd te winnen om de verdediging van de hoofdlinie in gereedheid te brengen: de Grebbelinie. Zeven mannen uit de gemeente Epe maakten de Slag om de Grebbeberg van dichtbij mee. De IJssellinie was een voorpostenstelling van de Grebbelinie. De linie was aan het einde van de jaren 30 aangelegd langs de IJssel van Arnhem tot Kampen. Ook zijn miniaturen van legermaterieel te zien door de  “ Modelbouw club  Samensterk’’ uit Epe en een expositie over kantklossen.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel; Kruidenierswinkel; Vaassen tijdens bezetting en bevrijding.

Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 ( schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.