Foto: ’t Hinkel

Winteruitjes Koppel-Swoe

Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Donderdag 21 februari staat er een bezoek gepland aan het museum Old boer’n gerei en een geitenkaasboerderij.

Het is niet ver rijden om naar museum ‘t Hinkel te gaan. Dit museum van Ben Doorn ligt namelijk aan de Nijbroekerweg in Emst.

De verzameling van Ben bestaat uit een groot aantal antieke boeren karren, wagens en koetsen en ook antieke (paardgetrokken) boeren werktuigen. Tevens is er een grote verzameling antiek timmermans gereedschap in de zo genaamde ‘werkplaats’.

Ook op huishoudelijk gebied is er van alles te zien, zo is de woonkamer, keuken en slaapkamer ingericht met oud meubilair en textiel. En vergeet natuurlijk niet de grote verzameling antieke blikken en trommels, de vitrine met knipmutsen, verzameling speldjes en sigarenbandjes en het ‘heilig hoekje’.

Na dit museum wordt een bezoek gebracht aan geitenkaasboerderij van de familie Wolf in Terwolde.

Allereerst wordt er een film getoond over het maken van geitenkaas en het maken van landwijn.

De ambachtelijke boerenproducten worden met liefde gemaakt. Onder het genot van een  kopje koffie/thee met iets lekkers erbij wordt er kennis gemaakt met de eerlijke producten uit de IJssel-vallei. Tevens is er de gelegenheid om wat producten te kopen.

Na het bezoeken van beide locaties is er de gelegenheid, (niet verplicht) om met de groep pannenkoeken te eten bij de Honingpot in Epe. Indien u hier gebruik van maakt, dan bij de aanmelding aangeven.

 

Datum: donderdag 21 februari 2019

Vertrek : 13.15 uur vanaf het Kulturhus EGW Epe

Terug in Epe omstreeks 16.45 uur

Kosten: € 17,65 voor het uitje (kosten pannenkoek € 16,50)

Opgeven bij Koppel-Swoe, telefoonnummer: 0578-676767

Een programmaboekje met meer leuke uitjes kunt u ophalen op ons kantoor Stationsstraat 25 in Epe of bezoek onze website www.swo-epe.nl voor meer leuke uitjes.