Onlangs werd pop-upkoor Doenja opgericht voor het vieren van de bevrijding 75 jaar geleden. Het koor, dat onder leiding staat van Inger Stienstra, zal rond de bevrijdingsfestiviteiten volgend jaar enkele keren optreden.
Het bijzondere van het koor is dat het uit mensen met verschillende culturele achtergronden bestaat, ongeveer de helft van het koor bestaat uit nieuwe Nederlanders. Het idee achter het koor is dat de nieuwe Nederlanders meer contact krijgen met de Nederlanders en door het zingen ook het Nederlands sneller leren.

De repetities gaan op dit moment dermate voortvarend, dat het koor op 19 december een drietal concerten geeft. Het eerste concert wordt in het gemeentehuis in Epe gegeven om 09.00 uur ’s morgens bij het uitreiken van participatieverklaringen aan nieuwe Nederlanders.

Het tweede concert is ook in het gemeentehuis, maar dan rond 17.00 uur. Het koor zingt dan enkele liederen aan het begin van de receptie, na de installatie van de nieuwe burgemeester. Daarna gaat het koor naar de Van der Reydenschool om daar het kerstfeest van de nieuwe Nederlanders op te vrolijken.

Ondanks dat het koor inmiddels uit ongeveer 25 zangers en zangeressen bestaat, wil het koor nog graag wat versterking van vrouwenstemmen. Het koor repeteert op donderdagavond van 19.00-21.00 uur in de Jenaplanschool, Schotweg 2 in Epe. Lidmaatschap kost niets, maar levert veel plezier op. Wie mee wil doen kan zich melden bij Margreet de Jonge (06-44193357).