Fotobijschrift linkerfoto: Wethouder Jan Aalbers plaatst de 2000e buurtcontainer aan de Dorpsstraat in Vaassen.

Fotobijschrift rechterfoto: Adjunt-directeur Circulus-Berkel Huub Vervoorn (links) en wethouder Jan Aalbers zijn trots op de 2000e container van Circulus-Berkel, tevens de mooiste buurtcontainer van Nederland. (Beide foto’s zijn van gemeente Epe.)

 

Vrijdag 30 april heeft wethouder Jan Aalbers de 2.000e ondergrondse container Circulus-Berkel geplaatst in Vaassen, aan de net gerenoveerde Dorpsstraat. Voor gemeente Epe en Circulus-Berkel was dit een bijzonder moment om bij stil te staan. De gemeente Epe kreeg de container voor restafval symbolisch overhandigd in een blijvende ‘cadeauverpakking’. Circulus-Berkel heeft de container als cadeau laten bekleden met een verrassende dierenprint om deze bijzondere mijlpaal te onderstrepen.

Wethouder Jan Aalbers nam het cadeau graag aan van directeur Huub Vervoorn, adjunct-directeur van Circulus-Berkel. De wethouder liet de ondergrondse container met hulp van de kraanwagenchauffeur op zijn plek in de grond zakken. Wethouder Jan Aalbers: “Deze mooie container is echt een aanwinst voor onze gemeente. Het is een prachtige onderstreping van het goede effect dat we zien van onze gewijzigde restafvalinzameling. In het eerste kwartaal van dit jaar is de hoeveelheid restafval al met zo’n 40% verminderd. Deze container zal daar zeker ook aan bijdragen.”

In goede aarde

Meerdere buurtbewoners hebben inmiddels de ‘mooiste buurtcontainer van Nederland’ gezien. Het bijzondere uiterlijk maar ook de plaatsing viel in goede aarde. Een van hen gaf spontaan aan dat ze blij is met de komst van de buurtcontainer. De buurtcontainer is inmiddels in het werkgebied van de negen gemeenten van Circulus-Berkel een bekend verschijnsel op vele plekken. Bewoners zijn steeds meer gewend om een deel van hun afval zelf weg te brengen.