Zaterdag 28 november zijn Jurre Riphagen en Ramon Kroes geslaagd voor hun toelatingsexamen tot vrijwillig molenaar. Het examen werd afgenomen door het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Gelderland. Ter afsluiting van de opleiding volgt een landelijk examen. Naar verluid zal dit in april-mei 2021 plaatsvinden.

De twee jonge molenaars-in- opleiding (MIO’s) uit Vaassen hebben hier hard naar toe gewerkt. Voor Ramon was dat een aanloop van 5 jaar, dit omdat je 18 jaar moet zijn om op te gaan voor het examen en ook corona gooide een beetje roet in het eten. Al met al was het best spannend. Ramon: “terugkijkend op 1,5 uur ondervraagd worden ging het allemaal wel soepel, maar dat komt ook omdat wij door geweldige meesters zijn onderwezen!”.  Jurre gaf aan: “Je bent toch al wat jaartjes actief op molens en om dan eindelijk examen te mogen doen is heel wat. Ik ben blij dat ik geslaagd ben en kijk uit naar het landelijk examen.”.

Jurre en Ramon namens het  bestuur, de vereniging en het hele molenteam van Daams’ Molen van harte gefeliciteerd! Met jullie inzet en enthousiasme werk je mee aan een mooi en goed doel: het laten draaien van de wieken en het in stand houden van de molens.

Foto: Ramon Kroes  en Jurre Riphagen op examenlocatie: de Lindesche Molen in Vorden