Meld Misdaad Anoniem, ook in de gemeente Epe

door | mrt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe heeft een overeenkomst getekend met Meld Misdaad Anoniem. Deze overeenkomst gaat in vanaf eind maart 2021. De gemeente treedt hard op tegen de georganiseerde criminaliteit in Epe.

 

Samen met politie, belastingdienst, het energiebedrijf en Openbaar Ministerie worden hennepteelt, de productie van synthetische drugs en het criminele netwerk dat daarachter zit, hard aangepakt. Inwoners van de gemeente Epe kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

Samen tegen ondermijning

Met het tekenen van deze overeenkomst wil de gemeente dat inwoners de verschillende instanties sneller en makkelijker weten te vinden als er signalen zijn van ondermijnende criminaliteit. Ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld en de onderwereld vervagen. Denk aan criminelen die voor hun activiteiten bedrijven opzetten, vergunningen aanvragen en panden huren of kopen. De gemeente zet samen met Meld Misdaad Anoniem publiekscampagnes op om inwoners te vragen alert te zijn en verdachte zaken te melden. Tegelijkertijd geeft de samenwerking de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in de anonieme meldingen die gedaan worden en de resultaten die daarmee worden geboekt. Publicatie van dit soort ‘succesverhalen’ kan weer een positieve invloed hebben op de bereidheid van mensen om een melding te doen.

Goede ervaringen

Het afgelopen jaar heeft de politie al diverse zaken opgelost door meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. Door deze aanmelding van de gemeente bij MMA krijgt de gemeente ook de voor hun relevante meldingen binnen zoals bijvoorbeeld over zorgfraude.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: