Nederlandse Estafette Kampioenschappen zwemmen
Als team meedoen met de snelste estafetteteams van het land. Dat was de grote eer die vijf junioren zwemmers van ZVV uit Vaassen toekwam op zondag 30 september jl. In het zwemstadion van Eindhoven zwommen Lianne Beekman (2005), Robyn Hulleman (2006), Christèl Manuela (2006), Feline Slijkhuis (2005) en Jade Tilman (2005) een prachtig estafettetoernooi.

In het zwemstadion – dat was opgebouwd voor de World Cup – was de sfeer goed. Met opzwepende muziek en indrukwekkende lichteffecten ging de estafettewedstrijd van start. De dames van ZVV vormden een hecht team en waren uitermate gemotiveerd. Ook waren zij zich er zeer van bewust dat de zwemmende wereldtop nog maar nét het water had verlaten.

Het estafette kampioenschap gaat over een viertal te zwemmen estafettes. Voor de leeftijd van de meiden van ZVV waren dit 4 x 100 meter schoolslag, 4 x 100 meter vrije slag, 4 x 100 meter wisselslag en 4 x 100 meter rugslag. Robyn, Lianne en Feline stonden in de basis en zwommen al deze afstanden. Zo vroeg in het seizoen was het voor hen de uitdaging om punten te winnen op de inschrijving. Dit konden zij doen door sneller te zwemmen dan hun persoonlijk records. Af en toe lukte dat.

Christèl Manuela had met de prachtige entourage een mooi debuut in het toch al indrukwekkende zwembad. Zij zwom een prachtig persoonlijk record in de 100 meter schoolslagestafette en snoepte zo enthousiast een paar seconden af van de inschrijftijd. Jade Tilman kon niet wachten weer te vlammen op een nationaal evenement. Na een seizoen op het hockeyveld stond zij met hernieuwd plezier drie keer op de startblokken en zette een paar flinke persoonlijke records neer.

Het team van ZVV had in totaal een tijd nodig van 1.205,70 seconden om de 4 x 4 afstanden te zwemmen. Deze tijd was goed voor een eervolle vijfde plaats. Het was een ervaring die zij zich nog lang zullen herinneren. Lianne, Jade en Feline zijn volgend jaar helaas te oud om aan deze wedstrijd mee te kunnen doen. Of ZVV dan weer in de top van Nederland kan wedijveren is nog de vraag. De junioren van ZVV trainen er in elk geval hard voor.