Medailleregen: Octopus-ZVV Minioren bij Gelderse besten

door | jun 19, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

In het weekend van 11 en 12 juni zwommen de snelste minioren zwemmers van Gelderland in een finale tegen elkaar. Zij werden vanaf de tribune van De Koekoek in Vaassen aangemoedigd door een groot publiek. Onder hen waren maar liefst twaalf Octopus-ZVV’ers die op het startblok stapten om tenminste een persoonlijk record te halen, maar liever nog haalden zij natuurlijk een mooie medaille.

Van de bijna 50 individuele starts bleken er maar liefst 30 goed voor een persoonlijk record. Er werden verschillende medailles gewonnen. Maud Sellis bracht maar liefst 3 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille mee naar huis. Dax Muijlaert won 1 gouden en 3 bronzen medailles. Jaurieke Morren won maar liefst 3 zilveren en 1 bronzen medaille. Stan Ordelman won 2 zilveren medailles en Nils Bellert won een bronzen medaille.

De gemengde estafettes zorgden voor sensatie en werden hele spannende races. De Octopus- ZVV zwemmers wonnen hierbij twee keer een gouden medaille; op de 4 x 50 meter vrije slag (Daniël Hofman, Maud Sellis, Dax Muilaert en Stan Ordelman) en de 4 x 50 meter wisselslag (Dax Muijlaert, Stan Ordelman, Nils Bellert en Maud Sellis) en ze wonnen één keer brons op de 4 x 50 meter vrije slag met Cato van Deurzen, Lonne Redder, Luuk Septer en Jaurieke Morren.

Resultaten
Al met al waren de resultaten van Octopus- ZVV goed voor een oppermachtige eerste plaats in de medaillestatistieken van de wedstrijd. Belangrijker nog was dat iedereen een mooie wedstrijd heeft beleefd en heeft kunnen racen tegen leeftijdgenoten van gelijke sterkte.

De wedstrijd haalde gezonde spanning in iedereen naar boven en was voor de meesten een eervolle afsluiter van een intensief zwemseizoen.