SVA Emst, wat staat voor “Sport voor Allen” bestond in 2019 vijftig jaar. Maureen Wellens uit Vaassen, docente bij SVA, behoort eigenlijk tot de inventaris van deze vereniging. Ze is daar maar liefst 35 jaar de grote animator binnen de club SVA. En dat lieten de dames van de dinsdagmorgen Zumba Gold groep niet zomaar voorbijgaan. En de dames hadden nog een reden om dit heuglijke feit te vieren, want dinsdag 7 juli was Maureen ook nog eens jarig en werd ze 70 jaar.

Een prachtige combinatie, 35 jaar docente bij een club en 70 jaar worden. Voor menigeen is deze combinatie niet weggelegd. En wie Maureen een klein beetje kent is jaloers op haar. Het enthousiasme spat ervan af als ze voor de groep staat. En wat zo knap van haar is, ze neemt ook de hele groep mee. Op de normale dinsdagmorgen druipt het zweet af van de gezichten van de Zumba Gold dames. Maar deze dinsdag was het geen uur afzien, maar werd de les ingekort tot een half uur. De verjaardag en 35 jaar docente moesten ook gevierd worden. En dat werd gevierd onder het genot van een kop koffie met gebak.

Uiteraard ontbraken de vele cadeaus niet. Zo ontving de jubilaris een prachtig beeld, voorstellend een danseres, een speciale fles Zuid Afrikaanse wijn, helemaal passend bij Maureen, want tot haar 21e heeft ze in Kaapstad, Zuid-Afrika, gewoond, een levensloop in het dialect door Ans Visser, alle dames hadden een verhaal geschreven over wat ze meegemaakt hebben met Maureen, prachtig gebundeld in een map. Dit is zo maar een greep uit de vele cadeaus die ze mocht ontvangen. Een prachtig mens die Maureen Wellens uit Vaassen, 70 jaar, 35 jaar docente bij SVA en nooit tijd om eens moe te zijn, zoals ze zelf zegt.